Managed hosting door True

Aanvalsplan? Probeer ook huidige ict'er te behouden

 

Nederland is naarstig op zoek naar ict'ers. In een aanvalsplan roept de ict-branche op om de aandacht voor ict op scholen te vergroten en meer zij-instromers en vrouwen aan te trekken. Maar zou het ook helpen als we ict'ers weten vast te houden in hun vakgebied, in plaats van ze te promoveren naar managementfuncties, vraagt Computable-expert Pa Va Ke zich terecht af?

Het probleem van het personeelstekort is tegenwoordig zo urgent dat de rijksoverheid een Actieplan Groene en Digitale Banen heeft opgesteld. Ook de verschillende ict-brancheverenigingen doen met hun Aanvalsplan een duit in het zakje. Zij roepen de overheid op om de plannen die het bedrijfsleven wil inzetten, te steunen en door te voeren. Want in veel sectoren leidt het tekort tot problemen.

De plannen van de brancheverenigingen lopen uiteen van het kweken van interesse op de basisschool en betere praktijkgerichte opleidingen tot het doorvoeren van cultuurveranderingen, het bevorderen van zij-instromers, binnenhalen van buitenlands talent en het stimuleren van regionale aanpak. De voorstellen richten zich voornamelijk op nieuwe aanwas.

Vraag

"Goed idee om ict'ers te overtuigen om hun vakgebied trouw te blijven?"

Zou het ook niet een idee zijn om het voor huidige ict'ers aantrekkelijker te maken om op hun post te blijven? Dat ze hun kennis blijven inzetten en eventueel delen met een nieuwe lichting ict'ers? Nu komt het regelmatig voor dat ict'ers het na een tijdje gezien hebben en willen doorgroeien naar projectmanagement, lijnmanagement of scrum master. 'Ik heb in de loop der jaren best wel wat goede ict'ers zo'n stap zien maken, onder meer doordat in die rollen meer groeimogelijkheden zijn qua salaris', meldt Pa Va Ke.

Computable vraagt zich dan ook hardop af: betekent meer managers minder ict'ers? Is het een goed idee om ict'ers te overtuigen om hun vakgebied trouw te blijven? Om hen de doorgroei naar een managementfunctie te ontraden? Wat is nodig om dit te bewerkstelligen? Meer salaris, meer uitdaging in hun huidige ict-werk?

Discussieer mee!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7466816). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.