Managed hosting door True

Computable-experts bedwingen Gelderse Posbank

Computable Expert Cycling Clinic 2022

 

Computable Expert Cycling Clinic 2022

De deelnemers aan de start van de Computable Expert Cycling Clinic.

‘Gaat het wel door vanwege het weer?’, is de twijfelende vraag van Computable-expert John Roos op vrijdagochtend 9 september. Donderwolken en buien trekken over het westelijk deel van Nederland. Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman rijdt op dat moment richting het oosten en komt net provincie Gelderland binnen. ‘Kom maar, John, hier is het beter weer.’

Vandaag staat de eerste Computable Expert Cycling Clinic op het programma. Plaats van handeling: de Gelderse Posbank, een heuvelachtig natuurgebied op de Veluwe, en het achterliggende Veluwezoom. Meer precies, het is het adembenemede decor van een heuse fietsclinic voor experts onder aanvoering van Computable-expert Gert-Jo van der Heijden, oprichter van PosbankCycling.nl.

Startschot

Computable Expert Cycling Clinic 2022

De Computable-experts die als amateur de Posbank bedwongen.

Voordat de Computable-experts hun racefiets bestijgen of hun veters goed vastmaken voor een stevige wandeltocht, is er eerst een korte briefing. Blijf bij elkaar, wacht op elkaar, neem foto’s op veilige momenten en geniet van de prachtige omgeving. De waarschuwing van Van der Heijden: ‘We gaan twee keer rechts en dan is het gelijk steil omhoog. Succes!’ Een startschot klinkt in de verbeelding en drie groepen Computable-experts gaan ieder hun eigen weg.

In de eerste groep zitten de wielrenners die als amateur actief zijn in de fietssport. Zij hebben een tocht van ruim 56 kilometer voor de boeg over de Posbank en door de Veluwezoom. Hellingen met een stijgingspercentage van wel zeven procent krijgen zij voor hun kiezen, inclusief heuse s-bochten. De tweede groep wielrenners, de recreanten, wacht dezelfde uitdaging, zij het dat de tocht door de Veluwezoom voor hen iets korter is. Op de planning staat een kilometer of 42; uiteindelijk wordt er ruim 36 kilometer afgelegd.

De laatste groep zijn de wandelaars, die in eerste instantie acht kilometer zouden lopen, maar uiteindelijk ruim elf kilometer noteren.

Zwaarder frame

Computable Expert Cycling Clinic 2022

De Computable-experts die de recreatieve route over de Posbank hebben gereden.

Computable-expert Rob Koelmans heeft een oude racefiets in zijn nieuwe Tesla meegenomen. ‘Deze fiets brengt me overal!’, roept hij van tevoren stoer. Na twee keer rechts en de eerste helling moet hij wel al enigszins lossen. ‘Omhoog moet ik rustig aan doen, anders trek ik het aluminium frame krom.’ Boven op de helling van de Posbank moet hij nog even lachen om zijn eigen grapje, Koelmans neemt nog even een hap lucht en zet dan de afdaling in. Met een zwaarder frame als de rest weet hij zijn achterstand snel goed te maken en de groep kan onderaan weer gezamenlijk verder.

De wandelaars doen een stuk rustiger aan. Onder aanvoering van John Rooding van IoT Consulting Partner, de sponsor van de fietsclinic, wordt wel in stevige pas begonnen met de voettocht. Met z’n vijven schampen zij ook wel de Posbank, maar hun ronde loopt vooral via Beekhuizen. ‘Dit is echt heel leuk’, moet Roording onderweg bekennen. ‘De groep is zo divers qua expertises dat je eigenlijk met iedereen wel inspirerende gesprekken kunt voeren.’ IoT Consulting Partners is gespecialiseerd in iot-ecosystemen, maar richt zich ook op radiotechnologie en de medische en automotive-markt.

Goed gesprek

Computable Expert Cycling Clinic 2022

De wandelaars van ‘Rondje Beekhuizen’.

Vergelijkbare gesprekken voert Roording tijdens de afrondende netwerkwerkborrel in Rozendaal. ‘Het is motiverend om verschillende Computable-experts te ontmoeten.’ Gert-Jo van der Heijden is het daarmee eens. ‘Vandaag is er volop ruimte voor een goed gesprek, zowel op de fiets als natuurlijk bij de borrel.’ Van der Heijden is zelf wielrenner en is onder de indruk van de prestaties van de Computable-experts. ‘Wat voor ‘ons’ normaal is, is voor anderen een hele opgave. De Posbank is een van de mooiste plekjes van Nederland. Maar als je afwijkt van de toeristische wegen, dan is het ook een heel pittige locatie voor fietsers en wandelaars. Complimenten voor de Computable-experts die vandaag hun wandel- of fietstocht succesvol hebben afgelegd.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7409987). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.