Managed hosting door True

Nieuwe extensies zijn populair bij NL-bedrijven

 

De populariteit van extensies als .online, .fun, en .shop zorgt voor een vermindering in aanvragen voor de .nl-extensie. De groei van het aantal .nl-domeinnamen neemt al af sinds 2013. Welke extensie vindt u een fijne toevoeging?

Het aantal registraties van .nl-domeinnamen steeg in 2013 nog met 5,3 procent, maar de groei zit duidelijk niet in de lift: afgelopen jaar registreerde SIDN slechts 1,3 procent groei in het aantal .nl-domeinnamen. 

Uiteraard heeft dat in sommige gevallen te maken met de internationale blik van bedrijven, maar het heeft volgens onderzoek van Hostnet vooral te maken met het feit dat interessante namen met korte domeinnamen zoals .nl of .com al bezet zijn. 

.shop groeide van 2018 naar 2019 met 3,9 procent en de .online-extensie deed het goed met 34,3 procent groei, maar .fun groeide het meest met 212,8 procent, waar overigens niet bij vermeld wordt of dit komt omdat het domein slechts enkele bezitters had in 2018.

Maar welke extensie vindt u een fijne toevoeging?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6870128). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.