Managed hosting door True

Tablet breekt door in zakelijk Nederland

 

tablet kantoor vergadering grafiek

2013 is het jaar van de grote doorbraak van tablets in de zakelijke markt. In vrijwel alle bedrijfssectoren is er sprake van een zeer duidelijke groei, soms zelfs met meer dan 50 procent, van bedrijfsvestigingen die tablets in gebruik hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Keala Consultancy naar het tabletgebruik bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met tien of meer werknemers.


Na een paar jaar van relatief bescheiden groei en zelfs hapering in sommige branches is 2013 dan toch het jaar gebleken waarin de tablet doorbreekt in zakelijk Nederland. Meer dan de helft van alle vestigingen met tien of meer werknemers heeft tablets in huis. En dat is een explosieve stijging ten opzichte van de 26 procent marktpenetratie in 2012.

Laptops en notebooks

Natuurlijk verandert het it-landschap voortdurend. Ook verandert in de basis de infrastructuur en hoe organisaties gebruikmaken van it-middelen. Zo is nu al een aantal jaren een duidelijke afname van het aantal desktop-pc’s waarneembaar. Ook zijn er steeds meer bedrijfsvestigingen die geen enkele desktop meer gebruiken. De verschuiving was in eerste instantie vooral richting laptops en notebooks, maar zet nu fors door in de richting van tablets.

In vrijwel alle sectoren is 2013 het jaar van de definitieve doorbraak van tablets. Vooral onder de producerende en logistieke organisaties is dit duidelijk te zien. Onder invloed van het bring your own-fenomeen (byo(d)) verovert de tablet steeds meer zakelijk Nederland.

Byod

Qua bedrijfssectoren is byod een breed verspreid verschijnsel. Alleen de onderwijssector en de zorg blijven relatief nog achter bij andere sectoren, maar ook daar worden voor de komende jaren duidelijk meer organisaties verwacht waar bring your own gaat worden ingevoerd. Het toepassen van byod gebeurt dus al behoorlijk vaak in Nederlandse organisaties. Daarbij komt dat met de verwachte groei binnen twee jaar bij de helft van alle organisaties eigen apparatuur (pc’s, tablets, smartphones, et cetera) een wezenlijk onderdeel gaat uitmaken van de it-bedrijfsmiddelen. Beheerders zullen hier rekening mee moeten gaan houden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4972662). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.