Managed hosting door True

Samsung-smartphone legt grote souplesse aan de dag

"200.000 keer te plooien"

 

Galaxy Fold 3 plooibare gsm

Met zijn plooibare gsm had Samsung enkele jaren geleden een primeur te pakken. Ondertussen zijn we al aan de derde generatie van de apparaten toe. Om een duurzaam en betrouwbaar toestel te maken, moest de Koreaanse fabrikant wel een innovatieve manier bedenken om de apparaten te ontwikkelen en te testen.

Voor plooibare smartphones bestond geen blauwdruk, waardoor Samsung door de jaren heen duizenden testen uitgevoerd, vanuit verschillende invalshoeken. Op basis hiervan kon Samsung gloednieuwe materialen ontwikkelen, zoals nieuwe soorten aluminium en bestaande onderdelen in het displaypaneel kunnen optimaliseren om de duurzaamheidsnormen te halen. 

De technologische testen van Samsung omvatten een klimaatkamer, waterbestendigheid, bruikbaarheid van de S Pen en een plooitest. Testen in milieukamers zorgen ervoor dat kenmerken zoals videoweergave en onderdelen zoals camera's naar behoren werken in verschillende klimaten: droog of vochtig, warm of koud. 

De waterbestendigheidstesten stellen de kwaliteit van de plooibare smartphones vast in verschillende plooiposities. Met de tekentesten voor de S Pen kan Samsung de prestatie van de digitizer waarborgen onder het plooibare display, ook op de plaats van de vouw. 

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe plooibare toestellen hun naamgenoot eer aandoen, werden de toestellen van de Galaxy Z-serie ook aan strenge plooitesten onderworpen zodat ze meer dan 200.000 keer zijn te plooien. Dat staat gelijk aan honderd keer per dag op en dichtplooien gedurende vijf jaar. De uitgebreidere 'gladstrijktesten' zijn dan weer representatief voor het dagelijkse gedrag van de gebruiker, zoals met beide handen plooien en ontplooien.

ehind the Scenes of How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3 | Flip3 5G

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7258799). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.