Managed hosting door True

Vouwbare laptops, de toekomst?

 

Na de smartphone duikt nu ook de opvouwbare laptop op, en dan bedoelen we dus dat het scherm ook meebuigt. De pc's draaien op Windows 10X, dat daar speciaal voor ontwikkeld is. Wordt u er al blij van?

Op de CES werden in ieder geval voorbeelden getoond van Intel, Dell en Lenovo. Vorig jaar toonde Microsoft zelf de Surface Neo, een apparaat met twee schermen. Het product van Intel, dat is een prototype en gaat ook niet zo op de markt komen, het apparaat van Lenovo lijkt wel bedoeld om op de markt te brengen, de ThinkPad X1 Fold, met als doel dat die ergens medio dit jaar op de markt komt voor een dollartje of 2500. 

Dell toonde de Dell Concept Ori en Concept Duet, waarvan de Concept een vouwbaar oledscherm heeft van 13 inch en de Duet meer lijkt op de Surface Neo met twee niet 'overgebonden' schermen. 

Nou ja, blij wordt u er misschien wel van, de grotere vraag is natuurlijk of het nuttig is. Al tientallen jaren zien we vouwbare laptops die je als tablet-achtig apparaat kunt inzetten en wat al niet meer, het blijft vooralsnog een niche. Maar misschien wordt het wel wat met Windows 10X? Hoe denkt u hierover?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6862162). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

In ieder geval is het leuk als technische vingeroefing.
Als ik kijk naar de moderne dunne en lichte laptops, zie ik voor mezelf nog geen meerwaarde...

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.