Managed hosting door True

Amsterdam als 'welzijnstech-hoofdstad' van Europa?

 

Londen is de beste stad om 'social good'-tech te ontwikkelen en Amsterdam staat op twee. Daarop volgen Kopenhagen, Stockholm en Parijs. De conclusie komt voort uit de European Digital Social Innovation Index (EDSII). In het onderzoek worden zestig Europese steden met elkaar vergeleken. Moeten 'we' hier meer doen om Amsterdam op kop te krijgen?

Londen komt hoog op de lijst, onder andere doordat het stevig scoort op alle onderdelen, maar extra hoog op de volgende onderdelen: vaardigheden, met een groot aantal onderzoeksinstellingen die werken aan onderwerpen die relevant zijn voor Digital Social Innovation (DSI), en toegang tot medewerkers met vaardigheden op het gebied van datawetenschap, softwareontwikkeling en servicedesign; samenwerking, met een sterke cultuur van samenwerking tussen het maatschappelijk middenveld, de techsector en de publieke sector; infrastructuur, met een goede open gegevensvoorziening op nationaal en stedelijk niveau, aanzienlijke steun voor sociaal gerichte bedrijven, zoals accelerators, incubators en co-working spaces en toegang tot digitale fabricage- en productiefaciliteiten. 

De EDSII kijkt vooral naar hoe een stedelijk ecosysteem de groei en ontwikkeling van digital social innovation stimuleert. Wel is er tot nu toe nog maar weinig onderzoek gedaan naar het veld en zou er meer gedaan moeten worden het veld te stimuleren. 

Daarnaast kost het veel tijd innovatieclusters te bouwen, staat in een rapport van het European Cluster Collaboration Platform. Dus aan de slag!

Moeten we meer doen om Amsterdam (of een andere Nederlandse stad) meer en positiever in de kijker te spelen? En hoe bereiken we dat?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6699774). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.