Managed hosting door True

‘Printers zijn nieuw lid van IoT-familie’

David Ryan van HP Inc over A3-printers, IoT en aankoop printdivisie Samsung

 

Internet of things

Tijdens de Global Partner Conference van HP Inc in Boston is ook general manager emea print business David Ryan aanwezig. Computable spreekt met de Ier over de nieuwe A3-printerrange, de invloed van IoT op de printbusiness en de recente aankoop van de Samsung-printdivisie.

‘HP moet groeien in de A3-markt, waarbij we onze producten op contractbasis willen aanbieden aan bedrijven. De aankoop van de Samsung-printdivisie en de lancering van de nieuwe A3-printerrange passen perfect in deze strategie’, aldus general manager emea print business David Ryan.

De zestien nieuwe A3-printers kennen drie varianten, namelijk printers op basis van inkjet-, laser- en pagewidetechnologie. Deze laatste technologie wordt vooral gebruikt in de grafische sector, maar ook in andere branches waarbij de kwaliteit van met name de afdruk in kleur zeer belangrijk is, zoals in de financiële of medische industrie.

Internet of Things

Eén van de belangrijkste aspecten van de printers van HP is dat ze proactief informatie geven aan gebruikers en aan onderhoudsmonteurs. De general manager: ‘Printers zijn een nieuw lid binnen de internet of things-familie. Sensoren maken het niet alleen mogelijk dat ze beter functioneren, maar ook dat ze intelligent worden en precies aan kunnen geven wanneer ze bijvoorbeeld onderhoud nodig hebben. Op deze manier worden printers proactief in plaats van reactief onderhouden wat leidt tot een efficiënter printergebruik.’

Samsung

Tenslotte gaat Ryan in op de overname van de printafdeling van Samsung. ‘We zijn blij met de aankoop van Samsung. Dit omdat deze firma een sterke technologie ontwikkeld heeft op het gebied van A3-printers, waarin HP juist wil groeien. Daarnaast hebben de Zuid-Koreanen een sterk channelkanaal, waar we ook van gaan profiteren’, besluit de Ier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5835910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.