Managed hosting door True

Gebruik netwerkapparatuur van Cisco blijft stijgen

 

Van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen in de mid- en grootzakelijke markt wordt door 84 procent gebruik gemaakt van netwerkapparatuur van Cisco. Het gaat hierbij om switches, routers, wireless netwerkapparatuur en eventueel firewall-apparatuur. Hiermee is Cisco met ruime voorsprong de leverancier van netwerkapparatuur met de grootste reikwijdte.

Meest gebruikte netwerkapparatuur

Meest gebruikte netwerkapparatuur

De nummer twee in Nederland is HP, deze apparatuur wordt gebruikt door 38 procent van de bedrijven. De top drie wordt gesloten door Juniper. Apparatuur van deze leverancier is in gebruik bij 9 procent van de locaties. De markt voor netwerkapparatuur kent vooralsnog een zeer groot aantal leveranciers. Bij de bedrijven is netwerkapparatuur in gebruik van meer dan zestig verschillende merken. Toch is er de laatste jaren al sprake van veel overnames en consolidatie-activiteiten onder de leveranciers.

Sectoren

Top vier leveranciers netwerkapparatuur

Top vier leveranciers netwerkapparatuur

Voor alle branches geldt dat Cisco met ruime voorsprong de meest voorkomende leverancier van netwerkapparatuur is. Alleen in de non-profit sectoren zorg en onderwijs scoort Cisco onder de 80 procent. HP kent in de transportsector een uitschieter naar beneden. Juniper laat in de zorgsector een hoger aandeel zien vergeleken met de andere sectoren. Dell scoort bij de overheid bovengemiddeld vergeleken met de overige segmenten.

Als naar de omvang van het bedrijf wordt gekeken, dan blijkt dat Cisco bij 96 procent van de locaties van multinationals en Fortune 500-bedrijven voorkomt. Dat is 12 procent meer dan het gemiddelde in Nederland voor Cisco (84 procent). HP komt bij deze locaties slechts voor in 20 procent van de gevallen, wat beduidend lager is dan de 38 procent voor heel Nederland. Juniper scoort hier 2 procent onder het landelijk gemiddelde, met een penetratie van 7,3 procent. Dell moet het duidelijk niet hebben van multinationals en Fortune 500-locaties. Netwerkapparatuur van Dell komt voor op 1,3 procent van deze locaties, tegenover 6,6 procent in totaal. Dell lijkt het vooral goed te doen in sectoren waar Cisco minder prominent aanwezig is. Dit is voornamelijk in de publieke sector en locaties van bedrijven tot 250 medewerkers.

Installed base per product

Top vijf installed base per producttype

Top vijf installed base per producttype

De weergegeven installed base-cijfers zijn gebaseerd op het aantal netwerkapparaten per fabrikant als percentage van het totaal aantal geïnventariseerde netwerkapparaten. Daarbij is gekeken naar het totaal van switches, routers, wireless netwerkapparatuur en hardware firewalls. Voor het totaal van deze netwerkcomponenten geldt dat de apparatuur van Cisco 60 procent van het totaal vormt. HP-apparatuur behelst 26 procent van het totaal en netwerkapparatuur van Avaya 3 procent. Het aandeel van Juniper en Dell ligt bij beide op ongeveer 2,5 procent van het totaal. Het resterende deel van circa 4 procent wordt gevormd door de apparatuur van alle andere fabrikanten.

Voor de vier verschillende producttypen kent Cisco iedere keer het grootste aandeel in de installed base. De overige top vijf posities variëren per producttype.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4888714). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.