Managed hosting door True

CeBIT 2013

Synology: NetApp lastig maken in NAS-markt

Ceo Vic Hsu beantwoordt expertvragen

 

Vic Hsu

Vic Hsu

In voorbereiding op een interview met Synology-ceo Vic Hsu vroeg Computable zijn experts van het topic Storage wat zij graag over de softwareleverancier wilde weten. Op CeBIT 2013 probeerde de ceo zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Hieronder is een selectie van de vragen en antwoorden te lezen.

Hoe is de support in Nederland geregeld?
Nederland valt onder ons pan-Europese serviceprogramma. Hierin verzorgen wij centraal de reparaties vanuit het Verenigd Koningkrijk en Taiwan. Binnenkort starten we in de Benelux echter ook met een aangestelde service provider. Vanaf 30 maart 2013 verzorgt Sertronics al onze service, dus zowel centraal als op locatie. Daarnaast verzorgen zij een service hotline voor ons. Kort samengevat ontwikkelt Sertronics care packages voor zakelijke grbruikers voor all Synology-producten.

Hoe denkt Synology het op de markt voor network attached storage (nas) te gaan redden met een concurrent als NetApp?
Ha ha, we hebben een lange weg te gaan. NetApp is in de nas-markt echt heel groot. Met geavanceerde technologie moeten we de concurrentie aan kunnen gaan in het midden- en kleinbedrijf (mkb). NetApp komt meer vanuit het enterprise-segment en wij komen vanuit de consumentenmarkt omhoog. Dan tref je elkaar als eerst in de mkb-markt. Maar wij willen met onze nas-oplossingen meer richting de grootzakelijke markt gaan, dus ook daar gaan we ze tegenkomen. Vooral op het gebied van software kunnen we het hen heel lastig gaan maken.

Als Synology zich richting de grootzakelijk markt begeeft, maakt het bedrijf dan ook de stap naar het datacenter?
Het leveren van datacenterproducten zit in onze roadmap, maar dat is nog ver weg. Dergelijke producten kunnen wij op dit moment gewoonweg nog niet maken. Pas over meerdere jaren zal je Synology in het datacenter gaan tegenkomen.

Wat doet Synology op het gebied van flashstorage en solid state disks (ssd’s)?
Op dit moment integreren we al flash in onze ssd-oplossingen. Hiervan zijn al enkele producten beschikbaar. Voorlopig nemen we flash nog niet in andere producten op, al wordt er wel over gesproken. Ook zijn we met ssd-only modellen bezig, maar de beschikbaarheid hiervan staat nog niet op de planning.

Gaat Synology een betaalbaar back-upsysteem in de markt zetten?
Ja, maar hoe moeten we nog gaan bepalen. Via Amazon bieden we op dit moment back-up in de cloud. We willen echter dat de back-up op onze eigen hardware plaatsvindt en niet bijvoorbeeld in de cloud. We zoeken daarom naar een softwareleverancier die een tool wil leveren voor onze back-up appliance. Op dit moment kan ik niet zeggen wie dit gaat worden, we zijn nog bezig met onderhandelingen.

Hoe staat Synology ten opzichte van de cloud en de beveiliging ervan?
Goed eigenlijk, al zullen bepaalde onderdelen zich nog wel moeten bewijzen. Via ons product DiskStation Manager kan er dus naar de Amazon-cloud worden geback-upt, maar er zijn nog wel wat beveiligingsissues. Gebruikers moeten altijd toegang tot de data hebben, ook in een private cloud. Die beschikt over een firewall. Ook zijn we bezig eigen clouddiensten te ontwikkelen, maar dat zal geen cloudstorage zijn. Dat is namelijk nog niet zo veilig. Security is sowieso een issue, net als aanvullende kosten en prestaties van de cloud.

Uit het tv-programma KRO Reporter bleek dat veel nas-schijven open staan voor de buitenwereld. Welke securitymaatregelen neemt Synology om dit te voorkomen?
Het bewuste tv-programma heb ik niet gezien en mij is hier ook niet veel over bekend. Ik weet dat verschillende leveranciers hun nas-schijven open afleveren. Wij doen dat niet, bij ons zitten ze standaard dicht. Ook ben je verplicht een nieuw wachtwoord op te geven en moet je een nieuw account creëren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4685945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.