Managed hosting door True

CRN nummer 1, 16-Januari-2003

Blue Fox consolideert distributiedochters

 

Blue Fox gaat de distributieactiviteiten van dochterondernemingen Pollux en Kenfil samenvoegen. De organisatie van Kenfil in Amstelveen zal per 1 oktober verhuizen naar Apeldoorn, waar Pollux gevestigd is.

Volgens Sjoerd Eisma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Blue Fox Enterprises, is er ‘geen sprake van’ dat Blue Fox de distributieactiviteiten van haar dochters wil staken. ‘We gaan daar zeer hard mee door. Beide bedrijven zullen onder eigen naam blijven opereren, waarbij ze gebruik maken van dezelfde administratieve en logistieke organisatie.’ Nr. 1 Software, dat eveneens onder Blue Fox valt, blijft in Amstelveen.
Blue Fox maakte begin deze maand haar halfjaarcijfers bekend. De nettowinst nam, vóór amortisatie van goodwill, in het eerste halfjaar van 2002 met 95 procent toe tot 1,59 miljoen euro, tegen 0,81 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2001. De totale bedrijfsopbrengsten, inclusief geactiveerde softwareontwikkeling, bedroegen in het eerste halfjaar van 2002 37,3 miljoen euro, een stijging van 29 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2001. De stijging van de omzet bleef achter door tegenvallende verkopen van algemene software en algemene ICT-diensten, stagnering van de omzet voor satellietcommunicatiediensten en het afstoten van verliesgevende omzet van textielsoftware.
‘De resultaten voor het eerste halfjaar van 2002 zijn goed, maar de verkoop van algemene software stond in de eerste zes maanden van dit jaar nog steeds onder druk,’ zegt Eisma. ‘Daarom kijken we continu naar manieren om kosten te besparen.’ Een manier waarop Blue Fox dit wil doen, is door de activiteiten van distributiedochters Kenfil en Pollux ‘in elkaar te schuiven’. Om dit te realiseren zal de organisatie van Kenfil uit Amstelveen moeten verhuizen naar Apeldoorn. ‘Het bedrijf zal overigens gewoon doorgaan onder de naam Kenfil,’ zegt Eisma, die niet kan zeggen hoeveel personeelsleden ook daadwerkelijk meeverhuizen.
Brian Speelman, de oprichter en ex-directeur van Kenfil die het bedrijf vorig jaar verliet, is verbaasd over de beslissing van de moedermaatschappij. ‘Het is jammer dat Kenfil uit Amstelveen verdwijnt. Ik vraag me ook af of de medewerkers wel mee willen verhuizen. Er is tenslotte een verschil tussen autonoom opereren of in een groep.’
Een verhuizing van een vestiging is vaak een manier om van personeel af te komen zonder dat er gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Vanzelfsprekend is er ook overlap van functies en middelen die geschrapt kunnen worden. Hoe staat het bijvoorbeeld met het management van de twee bedrijven? ‘Kenfil had al een tijdlang geen directeur meer,’ zegt Eisma. ‘Er hoeft daarom geen leidinggevende vervangen te worden.’ Sinds het vertrek van Speelman nam Michel van Elmpt als commercieel directeur de dienst waar.
Blue Fox verwacht dat de winst in het gehele jaar 2002 verder zal stijgen. Het bedrijf wil echter geen concrete uitspraak over de winstverwachting voor heel 2002 doen. Wel verwacht Blue Fox in 2002 de doelstelling te realiseren om de nettowinstmarge boven de 5 procent te brengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/92652). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.