Managed hosting door True

CRN nummer 1, 16-Januari-2003

Personeelswisselingen op hoog niveau IT-sector

 

Cisco, Lexmark en Tulip beginnen allen het derde kwartaal onder een nieuwe bedrijfsleider.

Bij Cisco maakt Edzard Overbeek de overstap van algemeen directeur van Cisco Nederland naar de EMEA-organisatie. Met de benoeming als vice-president channels & alliances van Cisco Systems EMEA gaat voor Overbeek een wens in vervulling. ‘Het was mijn doel om in Nederland succesvol te zijn en daarvoor beloond te worden met een internationale aanstelling.’
Tot een opvolger benoemd is, blijft Overbeek zijn oude functie als interim-manager vervullen. ‘Gelukkig beschik ik over een professioneel managementteam dat 80 procent van het werk van me overneemt,’ aldus de directeur. Een opvolger voor Overbeek gaat momenteel door het strenge selectieproces van Cisco, dat normaliter acht sollicitatierondes kan behelzen. ‘We doen geen concessies om dat proces te versnellen,’ aldus Overbeek. De kersverse vice-president denkt binnen het lopende kwartaal de nieuwe directeur van de Nederlandse organisatie te kunnen introduceren.
Overbeek neemt met zijn nieuwe functie de taken over van Paris Arey en zal verantwoordelijk zijn voor de strategie en activiteiten van Cisco binnen EMEA. Arey keert terug naar de VS om binnen de wereldwijde organisatie van Cisco de kanaalstrategie en business development op zich te nemen. Overbeek neemt onbevreesd het stokje over. ‘Nederland heeft het volledig indirecte verkoopmodel van Cisco altijd succesvol uitgevoerd,’ zegt Overbeek niet zonder trots. ‘Mede door deze goede resultaten werd ik gevraagd naar de EMEA-organisatie te gaan.’ De directeur wijst bovendien op zijn werkverleden, waarin hij ruime ervaring opdeed met vele facetten van het verkoopkanaal.

Tulip
Peter Herman heeft zijn tijdelijke functie als directie-voorzitter bij Tulip Computers neergelegd. Hij wordt opgevolgd door Mark Elbertse, die sinds het vertrek van Jip van den Berg als financieel directeur naast Herman de organisatie leidde.
Herman heeft zich als interim directeur bezig gehouden met ‘het ontwerp, de vaststelling en de implementatie van een Business Unit-structuur zowel voor Notebooks als voor Communicatie Producten’. Een dergelijke structuur is noodzakelijk om Tulip Computers met meer focus in deze specifieke segmenten te kunnen laten opereren ‘hetgeen op korte termijn de winstgevendheid ten goede komt,’ aldus een officiële verklaring van Tulip.

Lexmark
De vacature die bij printerleverancier Lexmark ontstond toen directeur Hans Horn naar Zuid Afrika vertrok, is inmiddels eveneens gevuld. De nieuwe directeur van de Nederlandse organisatie is Steve Purdy, voorheen corporate sales director van Lexmark International in Engeland.
Daarvoor was Purdy, als channel sales director, verantwoordelijk voor het distributiekanaal voor zakelijke producten, de belangrijkste resellers, system integrators en mailorder bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/92604). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.