Managed hosting door True

CRN nummer 2, 06-Februari-2003

‘Ik ben vooral Mister Jonker’

 

Het kanaal bestaat vooral uit ‘jongens die elkaar goed kennen’. Richard Jonker (34) is één van die jongens. Hij is directeur van SMG Benelux, voorheen Karma. Zonder ons af te laten schrikken door een ernstige voorjaarsverkoudheid togen we naar Rijswijk om hem enkele prangende vragen te stellen.

Kantoor: Aan de buitenkant van het pand prijkt geen enkele reclame, 'want dan kunnen de heren inbrekers het niet zo makkelijk vinden'. In de vergaderzaal staat een grote flexibele vergadertafel met comfortabele leren stoelen.

Je ziet wat bleek.
Ik heb een zware nacht achter de rug met enkele jazzmuzikanten, Hans Dulfer en consorten. Zij hadden een optreden in Amsterdam. Erg leuk, maar ik moet nog even acclimatiseren.

Jazz? Waarom zit je dan in de IT?
Ik ben in 1989 tijdens mijn studie werktuigbouwkunde in Tilburg begonnen met pc's in elkaar te schroeven, in ons studentenhuis op het stapelbed. Eigenlijk hetzelfde als wat ParaDigit in Eindhoven deed, behalve dan dat zij het wat verantwoordelijker deden. Daarna heb ik van 1990 tot 1994 in een pc-zaak van Acer gewerkt, Uniqum heette die. Een beetje van alles wat, onder meer notebookreparatie. Je moet ergens beginnen.

Je bent er dus ingerold.
Zoals iedereen. Er was veel geld in te verdienen, veel meer dan nu. Die dingen gingen voor vier- tot zevenduizend gulden van de hand. Ik ben ingestapt ten tijde van de 286, toen Windows net opkwam. Eind '94 ben ik bij Rein Electronic begonnen als productmanager. Dat was voor de storage-divisie, TradeDesk. Zo kwam ik in aanraking met de distributiewereld.

De gouden jaren.
Dat mag je wel zeggen, ja. Grote marges en een enorme groei. Rein Electronic had toen een grote concurrent, Bosmak, de voorloper van Karma. Ik was toen bij Rein divisiemanager en kon bij Bosmak salesmanager en meteen daarna directeur worden. Dat was geen moeilijke keus, eind '98.

En toen ging het helemaal mis.
1998 en 1999 waren echt nog topjaren. Sindsdien moet er inderdaad wat harder gewerkt worden.

Je was altijd Mister Karma, ben je nu ook Mister SMG?
Ik ben vooral Mister Jonker. De basis is verder natuurlijk hetzelfde. Voor 1997 was het Karma, daarna was het CHS, maar dat stortte in 1999 in. Toen werd het weer Karma Distribution. Vervolgens werden de resten van CHS weer bij elkaar geveegd en onder de paraplu van Europa IT gebracht. SMG is daar de merknaam van.
Lees verder in CRN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/92472). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.