Managed hosting door True

CRN nummer 1, 16-Januari-2003

IMS sluit vestigingen in Den Bosch en Tilburg

 

De productielijnen van IMS in Den Bosch en Tilburg zijn gesloten. De distributie van Acer-apparatuur, gemaakt door IMS, komt niet in gevaar. Acer Computer opent op termijn een Europees distributiecentrum in Nederland.

Het aan Acer Computer gelieerde IMS (Integrated Manufacturing Services) sluit de deuren van haar twee fabrieken in Den Bosch en Tilburg. Daardoor staan 440 personeelsleden op straat. De productie wordt overgenomen door andere vestigingen en door ‘derden’, aldus marketing manager Maarten de Haas van Acer Nederland. In Tilburg werden pc’s en servers gefabriceerd, in Den Bosch notebooks.
In tegenstelling tot berichtgeving in de landelijke dagbladen gaat het bij de sluiting niet om vestigingen van Acer Computer, maar om fabrieken van IMS. IMS en Acer vallen weliswaar onder dezelfde paraplu, maar zijn onafhankelijke organisaties.
Maarten de Haas: ‘We hebben het kostenplaatje onder de loep genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat IMS in Nederland voor ons te duur is geworden. In het verleden konden die kosten nog verdisconteerd worden door de grote marges die gemaakt werden, maar de druk op de merken is erg hoog geworden. De kosten per unit zijn eenvoudig te hoog om concurrerend te blijven. Daarom is de productie ondergebracht bij andere fabrieken, voor Europa onder meer in Hongarije.’

Distributie
Maarten de Haas stelt de Nederlandse distributeurs en resellers gerust: ‘Er ontstaat geen stagnatie in de levering van Acer-apparatuur. De laatste tijd kwam een groot deel van onze hardware al uit het buitenland en vanaf nu dus alles. We lossen dat op Europees niveau op. Nederland is van oudsher sterk in handel, infrastructuur en logistiek en minder in productie. Acer Computer richt zich daarom op de eerste drie elementen.’ Volgens De Haas komt er op termijn een Nederlands distributiecentrum van Acer Computer dat de bestaande distributeurs in Europa gaat bevoorraden.
Bij distributeur Dupaco maakt men zich geen zorgen over de sluiting van de IMS-fabrieken. Laurens ten Hagen van Dupaco: ‘Wat dat betreft heeft Acer ons voldoende gerust gesteld. Acer blijft gewoon aan ons leveren.’
IBM
Het was altijd een publiek geheim dat er bij IMS ook andere merken dan Acer van de band rolden. Zo werden er in Tilburg NetVista’s voor IBM geproduceerd. Brand-manager voor NetVista bij IBM, Tom van Gelder, laat weten dat IBM geen hinder ondervindt van de sluiting van de IMS-vestigingen: ‘In september 2001 zijn wij gestopt met het gebruik van AMD voor de NetVista. Daarmee kwam tevens een eind aan onze samenwerking met IMS. De productie is toen al overgebracht naar een fabriek in Greenock in Schotland. Deze fabriek is op haar beurt in januari dit jaar verkocht aan Sanmina-SCI.’
De stopzetting van de productie van NetVista’s was een zware slag voor IMS. Dat nu ook zusterbedrijf Acer Computer geen gebruik meer maakt van de diensten van IMS is wel erg wrang, zeker omdat dit het definitieve einde van de Nederlandse vestigingen van IMS betekent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/92430). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.