Managed hosting door True

How to accelerate the digital transformation

 

Computable Expert

Errol van Engelen
Management consultant. Expert van Computable voor de topics Digital Transformation, Digital Innovation en Big data.

Onze wereld verandert snel. De verwachtingen van klanten voor betere en innovatieve ervaringen zijn hoog. Dit heeft bedrijven gedwongen zichzelf te transformeren en hun dienstverlening opnieuw te bekijken om aan deze eisen te voldoen. Dit transformatieproces moet echter snel zijn. Organisaties en hun leiders moeten gelijke tred houden met het tempo waarin de wereld evolueert, als ze hun positie in de markt willen behouden én willen blijven groeien.

Hoe kan het c-level management de digitale transformatie van hun organisatie versnellen om aan de steeds groter wordende klanteneisen te voldoen? Een aantal mogelijkheden:

  • Focus op business- en technologie planning - Als digitale leider is het van cruciaal belang, dat u begint met een einddoel of een bedrijfsresultaat in het zicht. Marktleiders gaan niet elke technologie die hun pad kruist, inzetten. Integendeel, ze beginnen met zakelijke resultaten in gedachten en werken achteruit om de technologieën te kiezen die passen bij hun doelen en die hen helpen een slimmere en betere ervaring te leveren.
  • Investeer in de mensen en cultuur van uw organisatie - Het is essentieel voor organisaties om in haar mensen te investeren en hen in staat te stellen deel te nemen aan uw digitale transformatie. Het vinden van mensen met de juiste instelling, investeren in hun training en ontwikkeling en het ontwerpen van programma's die de bijdragen van medewerkers aan klantervaring erkennen en belonen, helpen bij het behouden van talent en het creëren van een organisatiecultuur, die verandering voortdurend omarmt.
  • Stel uw klant centraal - Het is van cruciaal belang voor organisaties om hun processen zo in te richten, dat de klantervaring en retentie verbeteren. Gebruik moderne technologieën, die in lijn zijn met zich ontwikkelende kooptrends, die uw klanten unieke mogelijkheden bieden om tijd te besparen, waarde toe te voegen aan hun bedrijf en mogelijkheden te bieden wanneer en hoe ze uw diensten willen ontvangen.
  • Vereenvoudig en moderniseer it - Leiders op het gebied van digitale transformatie moeten zich richten op het vereenvoudigen en moderniseren van hun it-omgevingen, door digitale, onderscheidende technieken te implementeren, zoals op cloud gebaseerde systemen, voorspellende Intelligence mogelijkheden en DevOps-praktijken te gebruiken om ‘leaner’ en flexibeler bedrijfsprocessen te ontwerpen.
  • Zoek naar constante verbetering - Succesvolle transformatieleiders zijn diegenen die constant onderzoeken hoe ze de processen van hun organisatie kunnen verbeteren om continu superieure klantervaringen te bieden. Stel een reeks essentiële prestatie-indicatoren op die de gezondheid van uw digitale bedrijf aantonen en de lat steeds hoger leggen.

Digitale innovatie verandert de wereld sneller dan we ons kunnen voorstellen. De enige manier waarop organisaties deze snelheid kunnen bijhouden, is door naar buiten te kijken, belangrijke bedrijfsresultaten te schetsen en achterwaarts te werken om agile-methoden en een juiste mix van technologie te implementeren, wat hen uiteindelijk helpt hun marktaandeel veilig te stellen en voorop te blijven lopen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6451761). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.