Managed hosting door True

How to sell all flash storage

‘Reseller belangrijke gids in storagekeuze’

 

Flash storage

All-flash storage is een storage-oplossing voor bedrijven, van mkb tot enterprise-formaat. Ondanks krappe ict-budgetten kunnen grote hoeveelheden data toch worden beheerd via all-flash storage. Volgens Pure Storage biedt all-flash opslag een betere prestatie dan traditionele harde schijven. Iets wat in een opslagtijdperk met eisen als flexibiliteit en efficiency niet onbelangrijk is.

Ben Savage, directeur van EMEA Channels en Alliances bij Pure Storage, merkt dat partners een grote uitdaging hebben in de evolutie die storage momenteel ondergaat. Het gaat bijvoorbeeld in de storagemarkt  niet meer om het verkopen van capaciteit en het onderhouden van een schijf, maar storage wordt steeds meer een dienst an sich. Waar in het verleden vaak werd gekeken naar de prijs per terabyte, moeten partners volgens Savage nu meer kijken naar een langdurige partnerrelatie. 

Een storage-oplossing moet in principe langer mee kunnen en vooral zijn investering terug verdienen. Storage wordt daarom steeds meer een service die onderhouden wordt met updates en uitbreidingen van de omgeving. In die ontwikkeling verandert ook de rol van de reseller. Het gaat net als bij veel andere it-oplossingen niet meer om de snelle verkoop, maar resellers worden steeds meer begeleidend vooraf, tijdens en ook na het verkoopproces. Pure Storage zelf geeft dan ook geen directe service aan zijn klanten. Savage: ‘Daarvoor hebben we juist onze partners. Wat wij wel doen is onze partners opleiden en trainen om die service te verlenen.’

Groeimarkt

Volgens Savage is all-flash storage een enorme groeimarkt. Sterker nog, de all-flash storagemarkt vandaag de dag is volgens het hoofd van channel en alliances één van de grootst groeiende onderdelen in de storagemarkt. Dat komt vooral omdat flash een stuk goedkoper is geworden. Daarbij is één van de grootere voordelen van flash storage de hoge performance. Complexe websites, zoals websites met e-commerce doeleinden, draaien sneller via flash storage. Hetzelfde geldt voor grote databases en zwaardere, zakelijke applicaties. Ook is de mean time between failures (MTBF) van flash-technologie de laatste tijd verbeterd.

Cloud storage

In principe is cloud storage het meest flexibel, laat Savage weten, 'omdat je flexibel kunt switchen in verschillende storage-oplossingen, capaciteit en omgeving'. Maar organisaties die de behoefte hebben aan hoge performance, zijn het beste uit met met all flash. Het is van essentieel belang dat de reseller zijn klanten daarin een goed advies kan geven, aldus Savage, zodat de klant een goed beeld heeft wat hun doelen en eisen zijn qua opslag. Op basis daarvan kunnen de keuzes in performance of bijvoorbeeld capaciteitsverdeling worden gemaakt om uiteindelijk de juiste keuze te maken in de technologische storage-oplossing die het beste bij de organisatie past.

Over Ben Savage

Ben Savage is head of EMEA channels & alliances bij Pure Storage. Hij is verantwoordelijk voor het partnermanagement in al zijn facetten en de verdere ontwikkeling van het kanaal. Daarnaast helpt Savage partners bij het kwalificeren van kansen voor Pure Storage en om de transformatie van de storage-infrastructuur in het datacenter van schijf naar flash te versnellen. Samen met zijn channelteam is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van de partners, zodat zij onafhankelijk en zelfstandig Pure Storage-oplossingen kunnen verkopen.

Voordat Ben Savage bij Pure Storage kwam werken, vervulde hij diverse functies bij Colt. Zo was hij vice president managed cloud services. In deze functie was Savage verantwoordelijk voor de ondersteuning en groei van zowel directe als indirecte kanalen. Daarvoor was hij onder meer de regional sales director voor Frankrijk en regional general manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5661785). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.