Managed hosting door True

NPM-lib probeerde bitcoins te stelen, linke soep?

 

Het is een bekend probleem: repositories van third-party-apps waar van alles ingestopt kan worden. In dit geval klikte u ook omdat het woord 'bitcoin' in de titel stond, maar het komt natuurlijk veel vaker voor. Is er te beveiligen voor dit soort problemen?

In dit geval ging het om een veelgebruikte Node.js-library in de repositories van Node Package Manager of NPM. De lib 'event-stream' was zo aangepast dat deze bitcoins kon wegsluizen. Het geheel werd gedaan via GitHub door een vrijwilliger die de event-stream-ontwikkeling overname van de ontwikkelaar die het ooit bouwde. Event-stream heeft wekelijks 2 miljoen downloads.

Het toevoegen van het bitcoinphisinggedeelte gebeurde in verschillende stappen vanaf 9 september dit jaar. Op 5 oktober werd de gewraakte code toegevoegd. Een voordeel is dat de code zeer specifiek is qua doel.

Dit soort 'hijacking' van code gebeurt natuurlijk veel meer. Wat zijn volgens u methodes om dit soort problemen te voorkomen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6522595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.