Managed hosting door True

Infor heeft schreeuwend tekort aan LN- en M3-partners

Inforum 2017

 

Jan van Dellen

De kersverse Benelux-manager Jan van Dellen van Infor stelt dat zijn bedrijf kampt met een nijpend tekort aan LN-partners. Ook zit hij verlegen om M3-parters en partijen actief in de voor Infor interessante verticale markten als fashion, f&b, procesindustrie, ruimtevaart en defensie, verhuur van rijdend materiaal en de maakindustrie.

Channelweb spreekt met Van Dellen in New York over de stand van zaken en zijn toekomstvisie voor Infor. Hij is sinds zeven maanden landendirecteur voor de Benelux. Eerder werkte hij voor EMC, waar hij werkzaam was als verkoopdirecteur. Daarvoor was de manager actief bij Oracle en bij het Nederlandse Baan, dat later opging in Infor, nadat de leverancier in 2006 SSA Global overnam.

Verticale markten

In de maanden dat Van Dellen aan het roer staat, zijn er vier nieuwe partners in de Benelux bijgekomen: Avaap (N3-partner), Xibis, Accenture en KPMG.

‘Ook bestaande parters als Merino Services (LN) uit Tilburg en Alfa-Beta Solutions (r&d) uit Arnhem, reageren enthousiast op onze groeiplannen, waarin we meer en meer op zoek zijn naar systeem-integreerders. We zijn dus op zoek naar nieuwe partners, maar ik ben er wel voorzichtig in. Ze moeten het natuurlijk wel kunnen, want ik sta er garant voor’, lacht Van Dellen. ‘Op dit moment hebben we een schreeuwend tekort aan LN en M3-partners. Met name vanuit het voormalige Baan-tijdmerk werken nog veel bedrijven op oude versies, soms zijn deze wel vijf of tien jaar oud. Hier willen we met onze toekomstige partners op inspringen.’

De Benelux-topman stelt dat hij in elk geval voor elke verticale markt één dedicated partner wil voor de toekomst. ‘We groeien hard en dat kan alleen met goede partners. De eerste contouren zie ik hiervan al. Zo hebben we een verdubbeling van het aantal projecten. We groeien mee met (groeiende) klanten en spelen vooral een rol in changemanagement en business resource planning. Het is zaak dat partners meegroeien en up-to-date blijven. Hiervoor moeten ze bijvoorbeeld certificeringen halen op het gebied van robotisering en andere voor hen relevante technologische ontwikkelingen.’

Functionaliteiten

Volgens Van Dellen biedt erp-aanbieder Infor steeds meer functionaliteiten voor de verschillende verticale markten waarin het bedrijf actief is. ‘In de Benelux werken zo’n zeshonderdvijftig medewerkers. Maar liefst vierhonderdvijftig hiervan houden zich bezig met development. We bieden namelijk steeds meer functionaliteiten per specifieke industrie. Onder onze (eind)klanten bevinden zich Ikea en Ferrari en de Nederlandse diervoedingsonderneming Nutreco. Deze klanten krijgen bij ons de kans om tijdens het productontwikkelingsproces input te geven. Elke maand komen we met nieuwe badges en één tot twee keer per jaar bieden we nieuwe releases. Hier kunnen klanten voortdurend feedback op geven.’

De cloud is volgens Van Dellen de trend op erp-gebied op dit moment. ‘Veel klanten zien cloudtechnologie als een goedkopere automatiseringsoplossing, maar het leidt uiteindelijk tot een snellere time-to-market. Een voorbeeld hiervan is het onlangs gepresenteerde Coleman, waarin artificial intelligence al verwerkt is.’ De Benelux-topman benadrukt dat Infor ook private cloud aanbiedt. ‘In een sector waar beveiliging essentieel is, denk aan vliegtuigmaker Fokker, is dit een veelgevraagde cloudvorm.’

Infor bouwt branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf zet zijn applicaties voornamelijk in op de Amazon Web Services-cloud en opensourceplatformen. De onderneming telt vijftienduizend medewerkers verspreid over 41 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York. In Nederland beschikt het bedrijf over vestigingen in Barneveld, Capelle aan den IJssel en Den Bosch. In België is Infor in Brussel en Merelbeke gevestigd.

Inforum 2017

Inforum vindt van 10 tot 12 juli plaats in New York. Het event wordt bezocht door ruim zevenduizend bezoekers, onder wie journalisten, analisten, partners en (eind)klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6064422). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.