Managed hosting door True

Discussie

Is jonge it-werknemer te ongeduldig en overambitieus?

 

Carrière, carrière, carrière. Daar draait het voor jonge werknemers van Nederlandse techbedrijven helemaal om. En liefst een beetje snel. Vooral 20- tot 25-jarige techies klagen over een onduidelijke loopbaanontwikkeling. Promotie is voor hen belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van hr-platform HiBob.

De ambities reiken tot in de hemel. Hogerop komen is de drijfveer voor jonge werkers in de it en andere tech. En vaak zit er naar hun beleving te weinig schot in hun carrière. Veertig procent van hen zegt naar een ander bedrijf te verhuizen als ze daar een betere titel of promotie kunnen krijgen. Moet je als werkgever dus met interessante titels gaan strooien of beloftes voor een hogere functie doen?

Jongeren wachten nu eenmaal niet rustig af wat voor hen in het vat zit. Ze wensen heel snel een grote stap te maken. Is hier een parallel te trekken met de hype vorig jaar rond cryptomunten? Jongeren voelen niets voor safe beleggingen die hooguit paar procent rendement opleveren. Dan liever bitcoins die met tientallen procenten op en neer gaan.

Hebben jongeren te weinig geduld? En is het realistisch om iemand van een jaar of 23 al toezeggingen te doen over zijn of haar carrière?

Niet iedereen heeft het in zich om de Cody Gakpo van de tech te worden. En hangt het niet van veel omstandigheden af of een techie op het hoogste podium komt? Is daar ook niet wat geluk voor nodig? En is het realistisch te verwachten dat it-werkgevers een duidelijk loopbaanperspectief geven, nu zelfs hun sector niet ongevoelig blijkt voor een teruggang in de economie? Laat je horen!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7444195). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.