Managed hosting door True

Discussie

Waarom blijft mkb doof voor gevaar van hackers?

 

Anders dan bij grote ondernemingen leeft onder kleinere bedrijven nog altijd de misvatting dat bij hen weinig valt te halen. Liefst 59 procent van de bedrijven met vijf tot vijftig medewerkers ziet zichzelf niet als een interessante prooi voor hackers, aldus de nieuwe Monitor Digitale Transformatie.

Ten onrechte, want cybercriminelen richten zich op alles en iedereen waar geld valt te halen. Bovendien valt bij het minder goed beveiligde mkb vaak gemakkelijker binnen te dringen. Bijkomend probleem is dat mkb-bedrijven zelden voldoende kennis en mankracht hebben om zich goed te kunnen verdedigen. Security-mensen zijn immers schaars. Het mkb is daarom sterk afhankelijk van externe dienstverleners. Die hebben mede tot taak hun klanten op de gevaren te wijzen.

De vraag dringt zich op of brancheverenigingen hun leden uit het mkb wel voldoende alert maken. En wat bakken al die ambtelijke organisaties ervan die zich met cybersecurity bezig houden? Wordt het niet tijd het functioneren van het Digital Trust Center (DTC) ter discussie te stellen? En wat is de impact van het Nationaal Security Center (NCSC)? Anders dan bijvoorbeeld het Britse NCSC richt zijn Nederlandse tegenhanger zich uitsluitend op het Rijk en vitale aanbieders. Zonder zich in holle pr-taal te verliezen, biedt NCSC.co.uk alle doelgroepen, waaronder ook kleinere bedrijven en zelfstandige ondernemers, een verscheidenheid aan praktische en actuele informatie.

Waarom nemen we dit voorbeeld niet over? En welke ideeën heeft u om het mkb zich meer bewust te maken van de gevaren? 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7349488). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.