Managed hosting door True

Discussie

Allemaal terug naar kantoor?

 

Met de opkomst van de Delta-variant moeten techbedrijven als Facebook, Amazon Web Services en Microsoft de opening van hun kantoren uitstellen. Dat geeft hen meer tijd zich te bezinnen op hun (thuis)werkbeleid.

Moet bij een terugkeer naar kantoor vaccinatie verplicht worden gesteld zoals IBM, Google en Facebook in Amerika eisen? En wat moet er gebeuren met medewerkers die voor de pandemie op kantoor zaten en blijvend vanaf huis willen werken? Kan dat zomaar of moeten die mensen financieel worden aangemoedigd weer naar hun fysieke kantoor te komen?

Korten in salaris

"Maar zoals wel vaker neemt Silicon Valley het voortouw"

Veel bedrijven hebben daar nog lang geen antwoord op gevonden. Maar zoals wel vaker neemt Silicon Valley het voortouw. Google wil bepaalde groepen werknemers die lekker thuis willen blijven werken, korten in hun salaris. Dat valt te rechtvaardigen als ze ver van kantoor in goedkopere wijken wonen, vindt Google, die doorgaans royaal betaalt. Ook Facebook en Twitter vinden het prima als mensen ergens ‘in een hutje op de hei’ gaan werken, mits daar een korting tegenover staat. 

Apple stuurt nu aan op een hybride model waarbij medewerkers ten minste drie dagen op kantoor verschijnen. Voor de ondernemingsleiding, tot voor kort faliekant tegenstander van thuiswerken, is dat een hele concessie. De vrees bestaat dat Apple's creativiteit er onder gaat lijden als collega’s elkaar minder zien. Maar veel personeelsleden die gewend zijn aan het werken aan de keukentafel, willen meer flexibele mogelijkheden.

Afdwingen

De algemene trend gaat ontegenzeggelijk richting thuiswerken. Meer mensen zullen in meer of minder mate op afstand kunnen werken. Zeker als de arbeidsmarkt dat bij werkgevers afdwingt. Maar over de invulling daarvan is het laatste woord nog niet gezegd. 

Reageer: Wat vind jij? Ontstaan straks twee categorieën van medewerkers; mensen die braaf op kantoor komen en hybride werkers die grotendeels vanuit huis werken? En wat moeten we doen om toch alles gesmeerd te laten lopen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7231984). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.