Managed hosting door True

Discussie

Digitale it-events: blijvertje of niet?

Het is de vraag of ze een goede vervanging van hun fysieke voorgangers zijn

 

Door corona vinden dit jaar amper fysieke it-evenementen plaats. De schok was groot na de eerste annuleringen, maar inmiddels weten we beter. Misschien zijn digitale massabijeenkomsten een blijvertje.

Massa-evenementen slaan een jaartje over of gaan helemaal digitaal. Gewoon vanuit je luie stoel inloggen op de eventsite, een keuze maken uit de online sessies en streamen maar. Voor de één een efficiënte manier om doelgericht deel te nemen en zich bij te spijkeren via het beeldscherm. Voor de ander een saaie bedoening met weinig interactie en netwerkmogelijkheden en de nodige twijfels over deelname.

Alles virtueel

Vooral voor eventorganisatoren is het flink omschakelen. Ten opzichte van de afgelopen jaren moet de programmering van hun event volledig op de schop om digitaal plaats te vinden. Keynotes, beursvloeren, breakout-sessies, persconferenties, netwerkborrels en ga zo maar door: alles moet virtueel. Mits goed aangepakt, bereiken ze online minstens evenveel geïnteresseerden als tijdens hun fysieke evenementen in het verleden. De techniek staat immers voor niets.

Mooie bijkomstigheid: door het digitale karakter hoeft niemand meer het vliegtuig te pakken. Of het nu gaat om Oracle Open World, Salesforce Dreamforce, AWS Re:invent of HPE Discover - beleef het niet in Vegas of Frisco, maar gewoon vanuit huis. Handig, en nog beter voor het milieu ook.

Blijvertje of niet?

Wat vindt u van deze digitale it-evenementen? Zijn ze een goede vervanging van hun fysieke voorgangers? Schakelt u graag in op een online event, of verkiest u liever de fysieke variant? Hoe belangrijk vindt u het sociale aspect bij zulke bijeenkomsten en bieden digitale conferenties eigenlijk voldoende mogelijkheden om te netwerken en kennis over te dragen? Kortom: zijn digi-events een blijvertje of niet?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7051872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.