Managed hosting door True

Discussie

Blackberry: driemaal is scheepsrecht?

 

Er komen weer mobiele Blackberry-telefoons op de markt in een nieuwe poging om de naam weer de legendarische glans te geven die het vijftien jaar geleden had. Een opmerkelijke stap.

De oorspronkelijke fabrikant van Blackberry, het Canadese bedrijf Research in Motion, maakt de telefoons allang zelf niet meer. In 2016 gingen de rechten op de naam over naar het Chinese bedrijf TCL. Dat bracht enkele apparaten op de markt, maar kondigde begin dit jaar aan hiermee te willen stoppen.  

De licentie blijkt nu te zijn doorverkocht aan de Texaanse startup OnwardMobility. Het bedrijfje werkt voor de komende apparaten samen met FIH Mobile, een dochterbedrijf van Foxconn en verantwoordelijk voor de assemblage van de nieuwe telefoons.

Wat denkt u: heeft OnwardMobility kans van slagen? Welke troeven zou het kunnen uitspelen? En welke struikelblokken zal het daarbij moeten ontwijken? Kortom: kan de naam Blackberry opnieuw een grote naam worden op de zakelijke smartphone-markt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7041811). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.