Managed hosting door True

Discussie

Verschillen Belgische en Nederlandse it’ers te veel?

 

België en Nederland

Jarenlang tikte in de ontvangsthallen van de ING-hoofdkantoren in Amsterdam en Brussel een digitale klok af tot 26 mei 2020. Tegen dan moest er voor de groep sprake zijn van één geïntegreerd bankplatform voor België én Nederland. Maar de klok werd stilletjes verwijderd en de oorspronkelijke plannen voor een gemaakt bankenplatform over de landsgrenzen heen belandden in de prullenmand. Een van de oorzaken? De grote cultuurverschillen tussen Nederlandse en Belgische it'ers.

Het project botste op complexe it-problemen én grote cultuurverschillen tussen België en Nederland. De Nederlanders waren en zijn er bijvoorbeeld van overtuigd dat België digitaal nog ver achteroploopt. De Belgische it’ers stelden dan weer dat ze zich stoorden aan ‘de Hollanders’ die kwamen zeggen dat het in België niet draait, terwijl volgens hen juist ING Nederland er op it-vlak het slechts aan toe is.

Het is niet de eerste keer dat Computable signaleert dat Nederlandse en Belgische it’ers soms moeilijk door één deur kunnen. Wat vindt u? Is een samenwerking bij voorbaat al gedoemd te mislukken of valt dat mee en gloort er hoop aan de horizon?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6943473). © Jaarbeurs IT Media.

6,7

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!