Managed hosting door True

Discussie

Afblazen MWC2020 paniekvoetbal?

 

Gisteren viel dan toch de beslissing: het Mobile World Congress (MWC) gaat eind deze maand in Barcelona niet door vanwege angst voor het Coronavirus. De laatste dagen leek het wel Domino Day: de een na de andere grote beursdeelnemer zegde af. Ondanks het grote aantal voorzorgsmaatregelen en de geringe kans op een verdere verspreiding van het Coronavirus in Europa. Is hier sprake van paniekvoetbal of is het juist goed dat bedrijven hun verantwoordelijkheid jegens hun werknemers nemen?

De aankondiging van de Koreaanse elektronicafabrikant LG begin deze maand om niet naar het MWC af te reizen zorgde voor een domino-effect. Talloze bedrijven zegden daarna af. Het afhaken van de grote Europese mobiele operators gaf de doorslag voor organisator GSMA om de beurs uiteindelijk af te blazen.

De bedrijven noemen als reden de gezondheidsrisico’s voor medewerkers en publiek. Saillant daarbij is dat een aantal ervan aankondigt lokale evenementen te gaan organiseren, in plaats van zich op het MWC te presenteren. Alsof daar geen mensen op afkomen.

Zou het dan toch om de massaliteit van het MWC gaan? Vorig jaar werden er 109.000 bezoekers geteld. Dit jaar werd er minimaal ook weer zo'n aantal verwacht en zouden ruim 2800 exposanten zich etaleren.

Of gaat het om de angst voor de Chinese afvaardiging? Doorgaans komen er zo'n vijfduizend tot zesduizend bezoekers uit China en is een aanzienlijk deel van de exposanten Chinees. Chinezen bleven welkom als ze zich hielden aan de door de GSMA afgekondigde voorzorgsmaatregelen. Behalve inwoners uit de provincie Hubei, het epicentrum van het besmettelijke Coronavirus; die mochten niet komen.

Verzekeraars slijpen de messen nu dit grote evenement is afgeblazen: wie draait voor de gemaakte kosten op? En de vraag is ook wat het effect is op andere grote beurzen en evenementen die de komende tijd worden georganiseerd? Moeten die ook worden stopgezet tot duidelijk wordt of de virusuitbraak een halt kan worden toegeroepen?

Wat vindt u? Is het in dit licht een verstandige beslissing geweest van de techbedrijven om af te haken? Of hebben ze zich door paniek laten 'aansteken'?

  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6878369). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.