Managed hosting door True

Discussie

EFF: Publieke wifi een stuk veiliger dan je denkt

 

De afgelopen jaren is het goede gewoonte geworden van banken om je via hun apps te waarschuwen tegen het gebruik van wifi om bankzaken te regelen. 'Gebruik op je eigen telefoon de mobiele dataverbinding', zeggen ze. Achterhaald, vindt Electronic Frontier Foundation (EFF). Wat vindt u?

Dat vraagt enige nuance: de auteur Jacob Hoffman-Andrews schrijft dat 'het advies om publieke wifinetwerken te vermijden voor het grootste deel verouderd advies is en voor een stuk minder mensen van belang dan het ooit was'. Dat komt doordat vrijwel alle websites tegenwoordig https-verbindingen opzetten, iets wat in het verleden eerder uitzondering dan regel was.

Dit betekent niet dat iemand niet kan zien welke site er bezocht wordt als dit met https-verbindingen gebeurt, maar wat de verdere communicatie behelst, blijft in principe duister, zolang de gebruiker alles een beetje up-to-date houdt.

Een leuke toevoeging is de twitter-rant van Per Thorsheim die laat zien dat volgens hem een open wifi in een hotel tegenwoordig echt aan de veilige kant is. 

Als afsluiting stelt Hoffman-Andrews dat als een grote, gouvernementele organisatie je af wil luisteren, ze dan echt niet naast je router gaan zitten. 'Overheden doen dat door upstream data af te luisteren bij de providers zelf'. Daarom kan volgens Hoffman-Andrews de wifi-angst echt wel van het lijstje van enge dingen. Hij is overigens zelf lead-developer bij Let's Encrypt. 

Bent u het eens met dit EFF-bestuurslid? En zo ja, zijn er zaken waar we ons afluisterwise meer zorgen om moeten maken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6871624). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.