Managed hosting door True

Discussie

Labelprinterapplicatie voor macOS en Linux

 

Nog een Dymo- of Zebra-labelprinter uit een ver verleden? Niet weggooien, u kunt gewoon de laatste labels opmaken met LPrint. Dan moet u wel over macOS of Linux beschikken, dat dan weer wel. Welke oude hardware verdient volgens u nog nieuwe drivers?

Cups-printsysteem-lead-developer Michael Sweet heeft Apple verlaten, meer dan tien jaar nadat Cups door Apple was ingelijfd. Hij wilde een nieuwe start, sommigen wijten het aan het veranderen van de gpl-licentie van Cups naar Apache, maar LPrint heeft ook een Apache-licentie, dus dat zal het niet zijn. Nee, soms wil je gewoon eens wat anders.

Samen met zijn vrouw ontwikkelt hij nu het LPrint-systeem, een software-labelprintpakket voor Linux en macOS. Het is een print-spooler specifiek voor labelprinters en volgens de aankondiging op zijn blog moeten alle Dymo- en Zebra ZPL-labelprinters het doen. We zijn benieuwd. Mocht ie nog in de kast verstoffen omdat ie na Windows 95 niet meer werkte, misschien doet ie het nu toch weer op uw Macbookje of Linuxbakje. 

'Wie wat bewaard heeft wat'  zullen we maar zeggen. Waar zou u nog graag eens werkende drivers voor willen zien op uw flitsende moderne besturingssystemen?


--

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6868874). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.