Managed hosting door True

Discussie

Pc-markt trekt aan

 

Het heeft even geduurd, zeven magere jaren zouden we kunnen zeggen, maar de pc-markt trekt weer aan, melden zowel IDC als Gartner. Wat is volgens u de reden? Windows 7 de deur uit of gewoon versleten apparaatjes?

Gartner schrijft dat het aantal leveringen wereldwijd aan pc's is gegroeid met 2,3 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2018, waarmee de totale groei uitkomt op een bescheiden 0,6 procent. Daarmee is het volgens het bureau voor het eerst dat de pc-markt weer groeit sinds 2011, het jaar waarin de schuldencrisis goed huishield en een tsunami in Japan bijna zestienduizend mensen doodde. 

Het bureau wijdt de groei vooral aan upgrades in verband met Windows 10 in de VS, Japan en de EMEA-landen. De groei komt niet door consumenten, Gartner denkt zelfs dat die markt de komende vijf jaar gestaag blijft dalen.

Hoorde u bij de groep die nieuwe pc's nodig had? Of houdt u het gewoon bij steeds grotere smartphones en ligt de laptop of desktop inmiddels te verstoffen in de hoek? Bonusvraag: wat komt er na de pc, is er al iets dat opkomt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6866669). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.