Managed hosting door True

Discussie

Ai-principes in de VS, zijn we hier te streng?

 

Artificial intelligence

Federale agentschappen in de Verenigde Staten moeten een nieuwe reeks principes volgen bij het maken van regelgeving voor het gebruik van ai-technologieën (kunstmatige intelligentie) in de private sector. Het is vooral een campagne om ervoor te zorgen dat er niet meegegaan wordt in wat het Witte Huis 'agressieve Europese marktregulering' noemt.

Dat is niet het enige wat het witte Huis tegenhoudt, het houdt namelijk ook een plan van de zeven leidende westerse economieën tegen voor de oprichting van een internationale instelling die de effecten van ai op de maatschappij en economie zou gaan bestuderen en reguleren. 

Al met al niet zo vreemd, aangezien de regering van de VS wil dat het land leidend wordt op ai-gebied in de wereld. De principes die het land voor zichzelf bedacht heeft, vindt u in pdf-vorm op de site van het Witte Huis.

Kleine teaser uit het Risk Assessment and Management-deel: 'It is not necessary to mitigate every foreseeable risk; in fact, a foundational principle of regulatory policy is that all activities involve tradeoffs.  Instead, a risk-based approach should be used to determine which risks are acceptable and which risks present the possibility of unacceptable harm, or harm that has expected costs greater than expected benefits.'

Wat vindt u, zijn we hier te streng?

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6864920). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.