Managed hosting door True

Discussie

Kamervragen over Citrix-servers, gaat dat niet wat ver?

 

Minister De Jonge van Volksgezondheid kreeg kamervragen van het CDA en SP over de aanvallen op de Citrix-servers van het Medisch Centrum Leeuwarden. Door de aanval werd besloten het ziekenhuis van de virtuele buitenwereld af te sluiten. Volgens het ziekenhuis zijn er geen gegevens buitgemaakt, maar toch wordt dit ineens een landelijk debat. Goed, of een beetje overdreven?

Eerder deze week werd bekend dat er een kwetsbaarheid in bepaalde Citrix-software zat en vermoedelijk had deze aanval op het ziekenhuis dan ook specifiek daarmee te maken. Citrix komt volgende week met een patch en in de tussentijd heeft het bedrijf een website opgezet om organisaties die van hun diensten gebruik maken van passende informatie te voorzien. 

Van den Berg, CDA-kamerlid, wil nu graag weten of er andere ziekenhuizen Citrix-servers gebruiken en of daar inbraakpogingen gedaan zijn. Het SP-kamerlid Hijink wil weten welke ziekenhuizen nog niet bij Z-Cert zijn aangesloten en waarom Z-Cert geen bericht op zijn site heeft staan met betrekking tot de risico's van het werken met Citrix.

Je zou denken: inmiddels is wel bekend hoe het zit met veiligheid, patiëntengegevens en al dat soort zaken. Zelfs als het misgaat, niet dat het de bedoeling is natuurlijk, zelfs dan is al bijna veertig jaar bekend dat computers en netwerken aangevallen kunnen worden. 

Met andere woorden: is dit een landelijke kwestie of worden hier mensen aan het werk gehouden op het ministerie over zaken waar ze geen fluit mee te maken hebben, wat denkt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6864661). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.