Managed hosting door True

Discussie

Verhoging r&d-budgetten EU-bedrijven

 

Al negen jaar achter elkaar verhogen bedrijven in de Europese Unie hun research-&-development-investeringen, maar helaas blijven de investeringen wel onder de mondiale groei van r&d-budgetten. Waar zou u graag wat meer investeringen zien?

Het Industrial Research and Development Scoreboard van de Europese Commissie rekent dit jaarlijks na en kwam tot de volgende conclusie: in 2018 (jaja) investeerden bedrijven in de EU 4,7 procent meer in r&d. Bedrijven in de VS investeerden echter 10,3 procent meer en Chinese bedrijven toppen de boel af met maar liefst 26,7 procent meer r&d-investeringen.

We kunnen ons natuurlijk soms afvragen of altijd maar meer en meer goed is, dit is alleen niet de plek voor zo'n discussie, dus vragen we van u: waar zou u graag meer investeringen willen zien binnen bedrijven die gevestigd zijn in de EU?

Uiteraard willen we u niet de reactie van Mariya Gabriel, de nieuwe Commissioner for Innovation, Research, Education, Culture and Youth van de EC, onthouden: Bedrijven in de EU blijven hun r&d-investeringen verhogen, maar er is veel meer nodig in de wereldomvattende race voor technologisch leiderschap in deep-tech en duurzaamheid. We (de EC - red.) begint met een fully-fledged European Innovation Council om te investeren in high-risk-bedrijven die nieuwe markten creëren. Als we willen dat Europa de transitie naar een klimaatneutrale economie leidt, dan moeten we onze pogingen daartoe verdubbelen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6861057). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.