Managed hosting door True

Discussie

Ziet Mozilla telemetriegegevens terecht als privédata?

 

Firefox

In de deze week te verschijnen versie van Firefox krijgen gebruikers de mogelijkheid hun verzamelde telemetriegegevens te verwijderen. Mozilla voegt deze optie toe omdat een nieuwe wet in Californië een brede definitie van persoonlijke data hanteert. Overdrijft de browserbouwer?

Mozilla neemt met dit besluit het voortouw in wat de organisatie beschouwt als persoonlijke data. In een blog zegt topman van het bedrijf Alan Davidson dat telemetrische data ook is te zien als persoonlijke data, al is dat niet de definitie die de meeste techbedrijven hanteren.

In Firefox worden niet heel veel telemetrische data verzameld en biedt het sowieso de mogelijkheid het verzamelen van de gegevens uit te schakelen. Nu is het dus zo dat het ook mogelijk is om de data helemaal te verwijderen.

De California Consumer Privacy Act of CCPA geeft bewoners van de staat Californië meer ruimte om dataopslag te ontwijken en te weten wat voor data bedrijven verzameld hebben over de gebruikers. Technisch gezien geldt de act alleen voor inwoners van de Golden State, maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Het is voor bedrijven makkelijker dezelfde eisen te implementeren voor iedereen.

Maar vindt u dat telemetrische data daar ook bijhoren?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6857739). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.