Managed hosting door True

Discussie

Offline-inhoud wordt beter zichtbaar in Chrome, handig?

 

Verstopt

Natuurlijk is het handig als je beter weet of en welke inhoud offline beschikbaar is via de browser. Hartstikke handig. Het zou alleen misschien nog handiger zijn als Google zijn eigen content ook makkelijker offline beschikbaar zou laten zijn, of mogen ze dat zelf wel bepalen?

Het idee van de nieuwe functionaliteit van Google is dat ontwikkelaars metadata mee kunnen geven aan offline beschikbare inhoud voor alle Chrome-browsers vanaf nummertje 80 (dus Android, Chrome OS, Linux, macOS en Windows). De bèta is inmiddels beschikbaar. 

De functionaliteit is voor progressive webapps die zaken als beeldmateriaal, video's, artikelen en wat al niet meer offline beschikbaar willen hebben door gebruik te maken van de Cache Storage API of IndexedDB. 

Het is heel vriendelijk van de ontwikkelaars van Chromium, de opensourcebasis van Chrome, om dit erin te stoppen. Wel kunnen we ons afvragen hoe het andersom zit. Zo is het niet mogelijk of in ieder geval verdomd lastig om Google Docs offline te gebruiken in niet-Chromium-based browsers. En dat is eigenlijk niet zo lief van Google. Inmiddels gaat dit alleen nog maar om Firefox met z'n eigen engine, maar het beperkt de gebruiksmogelijkheden van Google web apps bij niet-chromium browsers. 

Wat denkt u daarvan, of moeten we niet zeuren en gewoon meerdere browsers gebruiken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6855004). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.