Managed hosting door True

Discussie

Picture-in-picture, gebruikt u het wel eens?

 

Ergens in 1995 toonde Apple Macintoshes met de mogelijkheid in een klein hoekje een video af te spelen. Dat was magisch. Inmiddels zijn we een jaartje of wat verder en is het nog steeds niet standaard om een video zonder verder controls in een hoekje af te spelen. Weinig magisch aan. Gelukkig ondersteunen steeds meer browser picture-in-picture. Gebruikt u dat wel eens?

Firefox voegde al lange tijd geleden via zijn bèta-programma (Test Pilot, inmiddels ter ziele) de functie toe om picture-in-picture (pip) af te spelen. Dat werkte niet fantastisch. Inmiddels is versie 71 uitgekomen en daarin werkt het wél goed. Opera was overigens een van de eerste browsers die dit ondersteunde. Nu is het dan ook officieel zo ver in Firefox op Windows. Mac en Linux-versies moeten nog even wachten tot nummertje 72 (of in de about:config zoeken op media.videocontrols.picture-in-picture en alle vier waarden op 'true' zetten). 

Dan kunt u eindelijk genieten van een video in een heel klein hoekje zoals dat in 1995 zo mooi werd gedemonstreerd op die hele dure Macintosh. Ook handig als een podcast via Youtube wordt aangeboden, hoef je hem nauwelijks te zien, maar toch een beetje. 

Naast pip zit nu ook de browseraddon Firefox Private Network erin, een vpn en de wachtwoordmanager is verbeterd. 

De enige nog levensvatbare browser die niet in basis op Chromium draait, is dus Firefox. Heeft de browser nog tekortkomingen? En eh, daarnaast, fijn dat u pip kunt kijken, toch?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6845824). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.