Managed hosting door True

Discussie

Quantum-as-a-Service, gebruikt u het wel eens?

 

Het was al mogelijk bij Microsoft, IBM en Google gebruik te maken een soort van QaaS-dienst, nu komt Amazon daar met Amazon Braket bij. Misschien moeten we er weer Kwantum van maken in het Nederlands, klinkt leuk: KaaS. Nou ja, hoe je het ook wendt of keert, gebruikt u wel eens een online quantumdienst om onderzoek te doen?

Amazon Braket biedt diensten aan voor wetenschappers, onderzoekers en ontwikkelaars om te experimenteren met quantum-hardware. Denk daarbij aan computers van D-Wave, IonX en RIgetti.

Met de dienst kunnen klanten zelf ervaring opdoen met quantumcomputing en dat op eigen tempo ontdekken, ermee experimenteren en evalueren. Om de dienst te ondersteunen, is Amazon de samenwerking aangegaan met CalTech onder de noemer AWS Center for Quantum Computing. Het Quantum Solutions Lab is het programma om klanten met experts van Amazons centrum te verbinden. 

Als grootste clouddienst in de westerse wereld heeft Amazon wel wat in de melk te brokken. Het verwacht dat quantumcomputing 'cloud-first' wordt, niet geheel onverwacht omdat vooralsnog quantunchips tot bijna het absolute nulpunt gekoeld moeten worden. Haal je niet even in huis zeg maar. 

Gebruikt u al wel eens QaaS-diensten?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6844156). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.