Managed hosting door True

Discussie

Vestager krijgt nog 5 jaar, doet ze het goed?

 

Europa

Margrethe Vestager, Eurocommissaris voor Mededinging, heeft er nog eens vijf jaar bijgekregen om haar post in de Europese Commissie te verstevigen. Daarbij legt ze met enige regelmaat hoge boetes op aan grote tech-bedrijven, vooral voor het ontduiken van belastingen. Doet ze het goed, of is er wel wat aan te merken?

Zelfs de president van de VS is boos op Vestager, 'ze haat de VS', schreef hij. 'Wellicht erger dan enig persoon die ik ooit ontmoette'. Nou ja, zo kunnen we er wat van, maar misschien heeft hij een punt als het gaat om de markt die hij te vuur en te zwaard verdedigt. 

De New York Times schrijft in een groot interview met haar over de gedachtegangen die ze bewandelt en waarom ze sommige bedrijven op de nek zit, zoals Apple die wordt beschuldigd dat het rivalen zoals Spotify onnodig schaadt: 'Sommigen van deze platformen hebben zowel de rol als speler en als scheidsrechter, hoe kan dat nou eerlijk zijn? Als dat bij een voetbalwedstrijd zou gebeuren, zou niemand dat accepteren.'

Volgens Vestager maken Amerikaanse bedrijven goede producten, maar moet ze ingrijpen waar deze conglomeraten misbruik van hun posities maken. 'Europa moet zijn eigen benadering [van overheidsingrijpen] vormen', zegt ze.

Wat vindt u, doet Europa het met Vestager goed, of moet het anders?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6837461). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.