Managed hosting door True

Discussie

VK door Brexit niet meer interessant voor it-bedrijven?

 

Groot Brittannië was misschien ooit nog een optie voor een nieuwe Tesla-fabriek in Europa, maar door de Brexit-perikelen koos het bedrijf voor Berlijn. Dit nieuws kwam woensdag naar buiten bij monde van Tesla-chef Elon Musk.

Om precies te zijn zei Musk in Autoweek: 'Brexit made it to risky to put a Gigafactory in the UK, 

De elektrische-autopionier, of althans in het grootschalig wegzetten daarvan, koos voor een locatie in de buurt van Berlijn om een nieuwe fabriek neer te zetten. Deze fabriek zal onder andere een design center, accufabriek, aandrijflijn voor de auto's en autofabriek in zich hebben. 

Met de vermoedelijke komst van de fabriek naar het oosten van Duitsland, komen mogelijk ook andere interessante bedrijven mee in de slipstream van de autobouwer. De minister van economische zaken in Duitsland, Ramona Pop, zei volgens Reuters zelfs dat de komst kan leiden tot zesduizend of zevenduizend extra banen in de productiefaciliteit zelf alleen al. 

Hoe het ook zij, kent u in de tech-wereld nog meer bedrijven die heel duidelijk zijn geweest in het wel of niet naar het VK gaan?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6834116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.