Managed hosting door True

Discussie

Startup-naar-ScaleUp-hoeveelheid neemt af

 

Start up

De afgelopen jaren jubelde alles en iedereen over de 'fantastische startup-scene' in Nederland, maar helaas neemt die spectaculaire groei af. Dat blijkt uit het ScaleUp Dashboard 2019 van de Erasmus Universiteit. Tijd voor wat rust in de tent?

Het aantal snelgroeiende bedrijven is het afgelopen jaar meer dan gehalveerd, schrijft het Erasmus Center for Entrepreneurship, tegenover 18 procent snelgroeiende bedrijven in 2017. In 2018 groeide het aantal snelgroeiende bedrijven slechts met 7 procent naar 2880 snelgroeiers. Het aantal startups dat naar scaleup gaat is ook sterk verminderd naar 1,8 procent. 

Tussen 2015 en 2018 kwamen er door snelgroeiende startups 220.000 banen bij en snelgroeiende bedrijven zijn dan ook goed voor 30 procent van de banentoename in die periode. 

De grootste problemen om uit de startupfase te komen, liggen bij het niet kunnen vinden van nieuw talent, vervolgfinanciering en het organiseren van een complexere organisatie. Bedrijven die het de afgelopen jaren wel goed deden en nog steeds goed doen, bereiken dit volgens ECE-directeur Justin Jansen door het versimpelen van de structuren. Dit kan door middel van kernwaarden identificeren, activiteiten te delegeren en kritieke prestatie-indicatoren toe te passen.

Het zal ook wel duidelijk zijn waar veel van die nieuwe verdienmodellen zich bevinden, zoals bij de 'deelplatforms', maar ook diensten die een abonnementsvorm toepassen, doen het goed. 

Al met al, zijn er andere redenen te verzinnen voor het stokken van het aantal doorgroeiende startups?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6831135). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.