Managed hosting door True

Discussie

Gebruikt u wel eens een taalleerapp?

 

Alfabet letters taal

Duolingo, een bekende website en app om talen te leren, biedt korte interactieve verhaaltjes aan via de website en sinds deze week ook in zijn iPhone-app. Android volgt binnenkort. Maar Duolingo is verre van de enige, gebruikt u wel eens online taalcursussen?

De kans dat mensen nog werkelijk websites tegenkomen om talen te leren alvorens naar een app op een smartphone te grijpen, wordt steeds kleiner. Duolingo bood op zijn website dus al interactieve verhaaltjes aan en die zijn nu geport naar de iPhone-app. Naast kleine verhaaltjes, is ook de Gelaarsde Kat omgewerkt tot een interactief verhaaltje.

Nu zijn de meningen over de beste taalcursusapps natuurlijk verdeeld. Elke app of site, zoals Babbel en Rosetta's Stone, doen het allemaal net iets anders. Evgeny Morozov bedacht zelfs een eigen app om talen sneller te leren omdat, zoals hij zelf zegt in een artikel op De Correspondent: '[ik] heb zo veel talen geleerd met zo veel verschillende apps en tools, dat ik een eigen methode heb bedacht - een betere methode, durf ik wel te zeggen - om het leren van talen te optimaliseren.' 

We leren er niet allemaal vijf talen bij, dus zo veel ervaring als Morozov hebben we misschien niet. Ook hebben we niet allemaal de mogelijkheid samen met wat techneuten een eigen app te ontwikkelen, dus we zullen het moeten hebben van de bestaande applicaties. Heeft u wel eens een taal (geprobeerd) geleerd met een app of website? En zo ja, welke geniet uw voorkeur?


--

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6826369). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.