Managed hosting door True

Discussie

Colruyt stapt in Franse robots

 

Magazijn van Colruyt

Supermarktketen Colruyt uit België heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in Scallog, een Franse robotstartup die magazijnrobots maakt. De supermarktbranche laat zien dat het ook menens is wat betreft robots in magazijnen, gebeurt dat voldoende in Europa?

Welk bedrag de grootgrutter in Scallog steekt, is niet bekend, wel is bekend dat het om een minderheidsbelang van 23,7 procent gaat. Tevens is het de eerste investering in het bedrijfje en de eerste investering van Colruyt in robotica. Scallog komt uit Nanterre, niet ver van Parijs, en het maakt robots die in magazijnen aan de slag kunnen om de juiste spullen uit de rekken te halen. De laatste stap wordt nog wel door mensen uitgevoerd.

Volgens de ontwikkelaar zouden de robots drie keer meer bestellingen aankunnen dan mensen en voor de mens in het geheel is het voordeel dat die minder grote afstanden hoeven af te leggen. Nou ja, misschien was dat nog wel gezond. 

Misschien stoten robots wat tegen het zere been van de vakbonden, maar het lijkt een uitgemaakte zaak: magazijnwerk kan goedkoper en sneller door apparaten gedaan worden. Of is dit toch niet zo? Hoe staat Europa hier volgens u in, of ligt dat aan het land?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6825107). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.