Managed hosting door True

Discussie

Al uw iPhone 5 geüpdatet?

 

Apple pusht full-screen meldingen naar gebruikers met een niet geüpdate iPhone 5 om aan te geven dat ze écht moeten updaten omdat ze anders geen internet meer kunnen gebruiken. Erg fijn dat Apple zolang updates blijft sturen, heeft u hem al geüpdatet? (en wat doet u met ongepatchte Android-telefoons?)

Voor Android-gebruikers met een iets oudere telefoon is de kans heel klein dat ze in de afgelopen paar jaar een systeemupdate hebben ontvangen. Dat kan problematisch zijn, want bepaalde bugs kunnen makkelijk misbruikt worden door malafide app-bouwers of snuffelende overheden, spiekende diefjes en ander gespuis. Apple heeft het hier een stuk makkelijker mee: ze controleren het hele ecosysteem van de telefoons.

Waar gaat deze update naar versie 10.3.4 om (of iOS 9.3.6 voor iPhone 4s en enkele iPads)? Een gps-bug. De bug zorgt voor het resetten van het weeknummer, waardoor bepaalde apps van slag kunnen raken. De bug zit niet in apparaten die alleen met Wi-Fi verbinden met internet. Als u niet update, dan werkt uw telefoon of iPad niet meer na 3 november 2019, althans, internet niet. 

Hoe gaat u om met niet geüpdate apparaten (en hoe denkt u over het gebruik van oudere Android-apparaten, moeten we ons daar extra zorgen om maken, of valt het wel mee als je maar geen spul gebruikt buiten de officiële appstore?)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6825075). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.