Managed hosting door True

Discussie

Windows-waarschuwing voor overheden, terecht?

 

Windows 10

De privacywet is en blijft een lastig ding, zo blijkt nu uit onderzoek dat Windows en Office bij overheidsorganen niet altijd aan de regels voldoen. Het gaat er vooral om dat overal dezelfde mate van bescherming wordt geboden binnen de Europese Economische Ruimte of EER. Terecht?

De European Data Protection Supervisor of EDPS keek daarbij ook naar contracten tussen het Nederlandse ministerie van justitie en veiligheid. Uit deze overeenkomsten blijkt dat er nog heel wat ruimte voor verbetering is om de rechten van individuen te beschermen. 

Het onderzoek loopt nog, maar het baart de EDPS in ieder geval al een hoop zorgen hoe het allemaal achter de schermen geregeld is. Onder andere het gebruik van telemetrische data verzameld door Windows 10 Enterprise en Office gaat veel te ver. 

Al met al moet er weer het een en ander aangepast worden aan allerlei procedures. Hoe moet dat volgens u en is dit haalbaar met partijen als Microsoft of moet Europa het zelf gaan doen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6821928). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.