Managed hosting door True

Discussie

Volvo zet in op autonoom rijden, maar niet voor mensen

 

vrachtwagen truck autonome zelfrijzende

De hoop dat mensen zich binnen afzienbare tijd buiten de snelweg probleemloos en volautomatisch kunnen laten vervoeren door zelfrijdende auto’s is de afgelopen tijd wel wat afgenomen. Volvo duikt nu een heel andere hoek in, namelijk autonome transportsystemen, hoe ziet u deze ontwikkelingen in het grotere geheel?

Volvo heeft een speciale bedrijfstak opgericht voor autonoom transport voor industrieën als mijnbouw, havens en het verplaatsen van goederen tussen logistieke hubs van allerlei soort. De autobouwer heeft al enkele projecten op stapel staan, onder andere in een steengroeve en enkele mijnen en in de haven van Göteborg. 

De nieuwe groep heet Volvo Autonomous Solutions en wil de ontwikkeling, commercialisering en verkoop van dit soort transport bevorderen. Belangrijk daarbij is om te bedenken dat het gaat om transport van goederen en materialen over vooraf gedefinieerde routes.

Ondertussen zoekt Volvo naar een chef voor zijn nog niet officiële nieuwe tak die van start gaat in januari 2020, maar het wil duidelijk de boot niet missen in deze nieuwe groeimarkt.

Hoe ziet u deze ontwikkeling in het grote geheel van autonoom rijden?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6820816). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.