Managed hosting door True

Discussie

Megapixeltelefoontoestelrace, het nut?

 

64 megapixel

Realme XT

Naast meer camera's in telefoons is de wedloop om het hoogste aantal pixels op een minuscuul klein sensortje te krijgen, ook nog steeds aan de gang. Inmiddels maken 64-megapixeltelefooncamera's hun debuut. Heeft dit zin?

De eerste reactie bij meer megapixels op kleine sensortjes is over het algemeen: neen! Dit is totaal nutteloos, idioot en het zou niet moeten mogen! Waar doen we het voor?

Ten eerste: het gaat om de opvolgers van 48-megapixelcamera's en ten tweede: het gaat over het algemeen niet om plaatjes schieten in 64-miljoen pixels maar op 16-megapixel, dus net als bij de 48-megapixels die voor 12/megapixels werden gebruikt (al kun je wel instellen dat je de volledige resolutie gebruikt). 

In een eerste test op The Verge komt naar voren dat die 64-megapixels wel enige zin hebben, maar voornamelijk op zonovergoten stranden, al produceert de camera van de 'Realme XT' (225 dollar in India) wel goede nachtshots. Toch meldt de auteur dat de beste camera-foons op dit moment (in zijn ogen de iPhone 11 en Pixel 3) nog steeds het beste uit twaalf echte megapixels weten te halen, vooral door betere image processing.

Waar ziet u nut voor hoge megapixelaantallen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6808554). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.