Managed hosting door True

Discussie

Linuxsystemen makkelijker vindbaar door Dell, Yay! Toch?

 

Als je op de website van Dell terecht kwam in het verleden, was het best lastig om een Linuxsysteem te vinden. Nergens was een duidelijke verwijzing, tenzij je wist van het bestaan van Project Sputnik. Met een nieuwe url maakt Dell het makkelijker, eindelijk maar dan toch 'het jaar van Linux op de desktop'?

Nou ja, dat laatste wordt al jaren elk jaar beweerd, met enkele highlights natuurlijk, zoals de komst van spelletjesplatform Steam naar Linux. Dell is al jaren heer en meester in het leveren van goed uitziende laptops out of the box met Ubuntu. Veel Linux-hardwaremakers proberen het, maar het zijn altijd slappe aftreksels. Alles net niet. Slechte accu, belabberd toetsenbord, dramatisch touchpad. De immer geroemde XPS-serie maakt dat allemaal goed en die is dus per nu beter vindbaar via dell.com/linux.

Het maakt inmiddels natuurlijk ook geen fluit meer uit wat je als basis-besturingssysteem gebruikt voor de gemiddelde non-geek. Maar voor ons, tja, sommigen van ons houden erg van command line interfaces en gebruiken daar al jaren Apples voor. Ondanks dat Microsoft inmiddels Linux is gaan omarmen, is er niets zo leuk als een eigen Linux-bakkie. 

Nu Dell de volgende stap in zichtbaarheid zet, komend jaar 'het jaar van Linux op de desktop'? 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6798647). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.