Managed hosting door True

Discussie

Beter reguleren van crowdfundingswebsites

 

Eind augustus kwam in het nieuws dat crowdfundingswebsite Dream or Donate de boel geflest heeft. RTL-verslaggever Daniël Verlaan zocht daarna nog meer uit en kwam met een eindeloze stroom tweets naar buiten waaruit bleek dat het een en ander wat duister was. Moeten dit soort vriendelijke initiatieven voortaan beter bekeken worden?

RTL Nieuws bracht dat de Dream or Donate website ineens uit de lucht was, waarna Verlaan een zoektocht naar alle achterliggende bedrijven en andere bijzonder interessante zaakjes van de eigenaar naging. Via Twitter was dat goed te volgen

Nu volgt dus de roep om dit soort websites te reguleren. Mensen moeten niet naar rekeningen van de partij zelf overmaken, maar naar een derde partij. Weer meer toezicht, weer meer administratie. Terecht? Of is het gewoon het risico?

Saillant is dat de gedupeerden zelf een show gaan organiseren, of dat in ieder geval willen, om geld op te halen om de gedupeerden te compenseren. Zelfs de eigenaar van Dream or Donate heeft toegezegd geld te zullen overmaken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6797888). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.