Managed hosting door True

Discussie

Macron masseert VS om belastinghervorming Big Tech

 

Vandaag is de laatste dag van de G7 in de Franse kustplaats Biarritz waar dertienduizend agenten de boel in het gareel moesten houden. Ondertussen probeerde Macron afgelopen week de VS ervan te overtuigen dat Big Tech écht belasting moet betalen. Wanneer gaat dat volgens u lukken? (en vindt u het nodig, die hervormingen?)

Macron riep vorige week voor de G7-top op tot een verandering van 'het systeem'. Vooral techgiganten uit de Verenigde Staten betalen bijzonder lage belastingen, en dragen daarmee niet bij aan de gemeenschap of de common good. Hij riep Washington op om bij te dragen aan de nodige hervormingen van de internationaal heersende belastingcode.

De Franse president zei het als volgt: 'De grote digitale spelers dragen niet bij aan de gemeenschap [en] ik ben het niet eens met dit systeem, ik denk niet dat het een goed systeem is, ook niet voor Amerikaanse werknemers."

De internetgiganten gebruiken Ierland en Luxemburg als belastingparadijzen, en misschien binnenkort ook Groot Brittannië, ongeacht waar de winst gemaakt wordt. 

Een zaak van social justice, dat is het volgens Macron. Hij wil dan ook een nieuwe universele belastingcode voor digitale diensten.

Gaat dat ooit lukken (en wat vindt u, moet het eigenlijk überhaupt wel)?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6783404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.