Managed hosting door True

Discussie

Ubuntu 19.10 ondersteunt ZFS

 

Ubuntu

Ja, dat is leuk, maar Ubuntu had toch al lang ondersteuning voor ZFS? Klopt, voor servers, maar nu komt er ook een experimentele optie in het grafische installatiemenu waarmee - volgens ingewijden - heel gemakkelijk ZFS als bestandssysteem gekozen kan worden. Belangrijke stap?

Velen gebruiken Ubuntu voor (tijdelijke) projecten of op AWS-diensten of elders. Uiteraard zijn er tientallen andere Linux-distributies waar de ene persoon zich meer thuis bij voelt dan de andere. Toch is Ubuntu een van de meest gebruikte *nix-en op de desktop. Niet altijd in eigen verschijningsvorm, maar oh zo vaak met een andere visuele schil.

Het gaat om een nog experimentele implementatie op root en in de daaropvolgende uitgaves van het besturingssysteem zal het steeds gestroomlijnder in elkaar moeten gaan zitten. In dit geval gaat het om ZFS On Linux 0.8.1 in Ubuntu Eoan Ermine. Zo, dan weet u nu ook direct het koosnaampje van 19.10 als u dat in mei ontgaan was. 

Naast het feit dat Btrfs-ondersteuning al in de desktopversies van Ubuntu zat, is ZFS ouder dan Btrfs. Wat vindt u van de toevoeging van ZFS op de desktop?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6777794). © Jaarbeurs IT Media.

6,7

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.