Managed hosting door True

Discussie

Flash nu eindelijk echt standaard uit bij Chrome

 

Gebruikt u nog ergens Flash? Is het nog ergens nodig in uw browser? Waarschijnlijk niet en daarom is flashondersteuning vanaf Chrome 76 standaard uitgeschakeld. Is er nog iets waar u flashondersteuning voor nodig heeft, en zo ja: verwacht u hiervoor binnenkort een oplossing?

Al jaren geleden kondigde Google aan dat flashondersteuning uitgeschakeld zou worden in Chorme(ium) en dit is de eerste stap: het standaard uitschakelen van Flash. De volgende stap is het volledig verwijderen van de gewraakte software van Adobe met als doel het verwijderen van de ondersteuning in Chromium met versienummer 87 die vermoedelijk ergens in december 2020 het daglicht zal zien. 

December 2020 is niet zomaar gekozen, dat is het moment dat Adobe end of life voor Flash heeft gepland. Adobe moedigt iedereen aan, die nog gebruik maakt van Flash. te migreren naar andere, open webstandaarden die tot dezelfde resultaten kunnen leiden.

Heeft u nog wel eens flashondersteuning nodig, en zo ja, verwacht u hiervoor binnenkort een oplossing (of moet u die zelf wellicht aandragen)?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6777135). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.