Managed hosting door True

Discussie

Organs-on-a-Chip, wat vindt u?

 

Hoe zit het met uw organen? Doen ze het allemaal nog? Wat denkt u van een orgaan op een chip, ook wel Organ-on-a-Chip? Naar dit soort systemen wordt veel onderzoek gedaan en het is een cross-over tussen allerlei studierichtingen. Klinkt het interessant voor u?

Een hart vervangen met een Organ-on-a-Chip is niet het doel. De systemen worden gebruikt om onderzoek te doen aan bepaalde weefsels en hoe die reageren op bijvoorbeeld bepaalde medicijnen. Dit gebeurt allemaal op chips met microvloeistofkanaaltjes waardoor de werkelijkheid op gecontroleerde manier nagebootst kan worden. 

Een ander voordeel van orgaan-op-een-chip-projecten is dat het zorgt voor minder noodzaak voor proefdieren en hopelijk zijn die zo ooit helemaal niet meer nodig. 

De Universiteit Twente doet hier veel onderzoek naar, onder andere met onderzoek naar hart-en-vaatziekten waarbij een hart-op-een-chip als screeningplatform functioneert. Maar ook onderzoek naar het buitenste weefsel van het netvlies door maculadegeneratie. Bij dit laatste onderzoek worden stamcellen van de patiënt toegepast waardoor de behandeling gepersonaliseerd kan worden. 

Al met al, een snel groeiend vakgebied, hoe denkt u hierover?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6769771). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.